leendő
partnereinknek

Harcsafilé citromos-mascarponés szószban

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , halak , glutén

Elkészítés

1.

A halat sózzuk meg, és hagyjuk kb. fél órát így állni. Majd forgassuk meg egy kevés lisztben.

2.

Forrósítsunk föl egy serpenyőben olívaolajat és vajat. Tegyük ebbe a halszeleteket, és pirítsuk körbe minden oldalukat.

3.

Közben keverjük össze a mascarponét a tejföllel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Forrósítsuk fel.

4.

A körbepirított halszeleteket tegyük hőálló tálba, majd öntsük le a citromos mascarponéval. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, míg el nem készül.

5.

Ezalatt főzzük meg a tagliatelle tésztát. Ha megfőtt, keverjük össze a szósszal és finomra vágott petrezselyemzölddel. Tálaljuk a harcsafilé mellé.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g Afrikai harcsa

1 kis pohár tejföl / kb. 200 g Tejföl

1/2 db Citrom leve

1 csokor Petrezselyemzöld

2 ek. Olívaolaj

20 g Vaj

Néhány g Liszt

Bors

350 g Tagliatelle tészta