
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , halak , zeller1.
A tököt olvasszuk ki. Tegyük egy tálba. Öntsük le almaecettel és sózzuk meg. Hagyjuk így legalább 15 percig.
2.
A harcsafilét vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg. Tegyük rájuk a zsályaleveleket és tekerjük be baconnel őket. Hagyjuk így felhasználásig.
3.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel olajat, vagy vajat, és pirítsuk üvegesre rajta a hagymát és a fokhagymát.
4.
Majd öntsük föl kb. 6 dl forró húslevessel. Forraljuk föl. Közben a tököt jól csavarjuk ki és tegyük a lábosba. Hozzuk újra forrásba. Adjuk hozzá a kaprot és főzzük 5-6 percig, időnként megkeverve.
5.
A végén adjuk hozzá a mascarponét és keverjük el benne. Ízlés szerint még sózhatjuk és adhatunk hozzá ecetet.
6.
Mindeközben egy serpenyőben 2 evőkanál forró olajon pirítsuk meg a baconbe tekert harcsafilék mindkét oldalát. Majd tegyük 200 fokos sütőbe 5-6 percre. Ha kész, tálaljuk a könnyű, liszt nélküli, finom tökfőzelékkel.
40-60 g Szarvasi mascarpone
600 g Afrikai harcsa
100 g Bacon
8 db Zsályalevél
1 KG GYALULT TÖK
2 tk. Szárított kapor
2-3 ek. Almaecet
0,6-0,7 l Húsleves
1 fej Hagyma
4 ek. Olaj
2 gerezd Fokhagyma
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!