leendő
partnereinknek

Harcsa tortillában, lime-mal, ricottával és babsalátával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ínyenc

Allergének

tej , halak , glutén

Elkészítés

1.

A harcsát vágjuk 4 egyforma szeletbe. Jól kenjük be olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Hagyjuk pár órát állni a hűtőben.

2.

Egy kevés olajon süssük körbe minden oldalát lassú, közepes lángon, így biztosan megsül legbelül is, kívül viszont nem ég meg.

3.

A babkonzervet szűrjük le és öblítsük át. Az újhagymát vágjuk finomra, a koktélparadicsomot negyedekbe. Keverjük össze ezeket, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kis lime lével.

4.

A búza tortilla lapokat melegítsük meg, akár kissé meg is piríthatjuk őket.

5.

A tortillákat tegyük tányérokra, helyezzünk rájuk szívsaláta leveleket, majd erre kanalazzuk a babsalátát. Tegyük rá a halat és kanalazzunk rá ricottát. Kicsit locsoljuk meg az egészet lime lével és tálaljuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

(www.mindenholhal.hu) 500g g Afrikai harcsa

2 ek. Taco fűszerkeverék

4 db Tortilla lap

400 g Vörösbab

12 db Koktélparadicsom

2 szál Újhagyma

1 db Lime

0,5 csokor Koriander zöld

2 fej Szívsaláta

1-2 ek. Olívaolaj

Bors