leendő
partnereinknek

Hal curry zöldbabbal és édesburgonyával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , zeller

Elkészítés

1.

A halfilét vágjuk nagyobb kockákra és sózzuk be. Tegyük félre.

2.

A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra. Egy lábosban forrósítsunk fel egy kis olajat, és pirítsuk meg rajta üvegesre a hagymát, majd tegyük bele a fokhagymát is. Kevergetve pirítsuk még egy percig.

3.

Ekkor adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, és kevergetve kis lángon pirítsuk még 3-4 percig.

5.

Ekkor adjuk hozzá a halat, és a közben kiolvasztott zöldbabot. Öntsük rá a maradék zöldséglevest, úgy, hogy éppen lepje el. Főzzük 6-7 percig, míg a hal is megfő.

6.

Ekkor keverjük hozzá a mascarponét és a joghurtot. Jól keverjük el, vigyázva, hogy a halat ne törjük össze. Forraljuk fel egyszer, és húzzuk is le a tűzről. Végül ízesítsük garam massalával opcionálisan, illetve ízlés szerint sóval, borssal, egy kis citromlével. Megszórhatjuk friss koriander zölddel is. Tálaljuk főtt rizzsel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g Tilápia filé

250 g Burgonya

250 g Zöldbab

1 kis pohár / kb. ml Joghurt

2 ek. Curry

4-5 db Lime

400 ml Zöldségleves

2 gerezd Fokhagyma

PÁR CSEPP CITROMLÉ

1 csokor Koriander zöld