
Elkészítési idő
120 percnél több
Kategória
Tészták
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén , tojás1.
A hacsapuri elkészítéséheze, először keverjük össze a kefirrel a sót, az olajat és szódabikarbónát.
2.
Majd keverjük hozzá a lisztet. Gyúrjuk szép sima tésztává. Hagyjuk az edényben, fedjük le egy konyharuhával, és meleg helyen pihentessük 2 órát.
3.
Reszeljük le a sajtokat, és keverjük össze a tojással.
4.
Ha pihent a tészta és megnövekedett kissé, akkor gyúrjuk át még egyszer pár mozdulattal, és osszuk 3 felé.
5.
Nyújtsuk ki a kezünkkel mint egy pizzát, de ne túl vékonyra, mert akkor sülés közben kifolyhat a sajt. Osszuk el a sajtot 3 felé, és tegyünk egy-egy adagot a tészta közepébe. A széleit hajtogassuk a közepébe, nyomjuk le és pár mozdulattal nyomjuk össze, kerek formát kapva.
6.
Szúrjunk a közepükbe egy-egy lukat, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni.
7.
A sajtos kenyeret megsüthetjük sütőben is, 220-230 °C-on, míg szép ropogós nem lesz, de megsüthetjük egy száraz forró serpenyőben is. Ha megsült a hacsapuri, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel.
350 g Szarvasi pizza mozzarella
200 g Feta sajt
400 g Liszt
1 db Tojás
1/2 tk Szódabikarbóna
1 ek. Olaj
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!