leendő
partnereinknek

Hacsapuri - grúz sajtos kenyér

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A hacsapuri elkészítéséheze, először keverjük össze a kefirrel a sót, az olajat és szódabikarbónát.

2.

Majd keverjük hozzá a lisztet. Gyúrjuk szép sima tésztává. Hagyjuk az edényben, fedjük le egy konyharuhával, és meleg helyen pihentessük 2 órát.

3.

Reszeljük le a sajtokat, és keverjük össze a tojással.

4.

Ha pihent a tészta és megnövekedett kissé, akkor gyúrjuk át még egyszer pár mozdulattal, és osszuk 3 felé.

5.

Nyújtsuk ki a kezünkkel mint egy pizzát, de ne túl vékonyra, mert akkor sülés közben kifolyhat a sajt. Osszuk el a sajtot 3 felé, és tegyünk egy-egy adagot a tészta közepébe. A széleit hajtogassuk a közepébe, nyomjuk le és pár mozdulattal nyomjuk össze, kerek formát kapva.

6.

Szúrjunk a közepükbe egy-egy lukat, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni.

7.

A sajtos kenyeret megsüthetjük sütőben is, 220-230 °C-on, míg szép ropogós nem lesz, de megsüthetjük egy száraz forró serpenyőben is. Ha megsült a hacsapuri, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel.

Hozzávalók

350 g Szarvasi pizza mozzarella

200 g Feta sajt

400 g Liszt

1 db Tojás

1/2 tk Szódabikarbóna

1 ek. Olaj