Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben melegítsük fel a mascarponét. Ezután lassan keverjük a cukros tojássárgákhoz. Majd öntsük vissza a lábosba.
2.
Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrítsük be. Majd tegyük hideg vizes fürdőbe, hogy hűljön le. Ezután tegyük fél órára hűtőbe.
3.
Ha elég hideg már, akkor fagylaltkészítő gépben keverjük simára. Ha nincs gépünk, tegyük egy műanyag dobozban fagyasztóba, majd 5-10 percenként egy villával keverjük át, míg szép sima és jégkrém állagú nem lesz.
4.
Egy hosszú gyümölcskenyérformát béleljünk ki folpackkal. Az aljára helyezzük a sütemény szeleteket. Erre öntsünk egy kis gyümölcsöt, majd a jégkrémet. A tetejére megint öntsünk gyümölcsöt. Végül nyomjunk rá tejszínhabot. Tegyük pár órára fagyasztóba.
5.
Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy tudjuk szeletelni.
500 g Szarvasi mascarpone
6 szelet Eperlekváros piskóta szelet
4 db Tojás sárgája
40 g Vaníliás cukor
60 g Cukor
300 g Erdei gyümölcs
Tejszínhab
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!