leendő
partnereinknek

Gyümölcsös jégkrémtorta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben melegítsük fel a mascarponét. Ezután lassan keverjük a cukros tojássárgákhoz. Majd öntsük vissza a lábosba.

2.

Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrítsük be. Majd tegyük hideg vizes fürdőbe, hogy hűljön le. Ezután tegyük fél órára hűtőbe.

3.

Ha elég hideg már, akkor fagylaltkészítő gépben keverjük simára. Ha nincs gépünk, tegyük egy műanyag dobozban fagyasztóba, majd 5-10 percenként egy villával keverjük át, míg szép sima és jégkrém állagú nem lesz.

4.

Egy hosszú gyümölcskenyérformát béleljünk ki folpackkal. Az aljára helyezzük a sütemény szeleteket. Erre öntsünk egy kis gyümölcsöt, majd a jégkrémet. A tetejére megint öntsünk gyümölcsöt. Végül nyomjunk rá tejszínhabot. Tegyük pár órára fagyasztóba.

5.

Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy tudjuk szeletelni.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

6 szelet Eperlekváros piskóta szelet

4 db Tojás sárgája

40 g Vaníliás cukor

60 g Cukor

300 g Erdei gyümölcs

Tejszínhab