
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén , tojás1.
A sütőt melegítsük elő 200 C-ra. A sült tököt kockázzuk fel. Ez a lasagne jó módszer felhasználni a maradék sült tököt, de ha meg kell még süssük, akkor kb. 25 perc plussz idővel számoljunk. A spenótot olvasszuk ki, majd csavarjuk ki.
2.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és pirítsuk át rajta a spenótot. Ízesítsük a lereszelt fokhagymával, frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és egy kis chilivel.
3.
Adjuk hozzá a ricottát és a sült tököt. Keverjük össze, de a tököt ne törjük nagyon össze.
4.
Egy kisebb sütőtál alját kenjük ki egy kis tejföllel. Erre tegyünk egy lasagne lapot. Ha szükséges, egy másik lapot törjünk el úgy, hogy befedjük vele a szabad részeket. Folytassuk ezt, míg van alapanyagunk és tésztánk. Minimum 3 réteget készítsünk. A legfelső rétegre már csak a maradék tejföl tegyük és szórjuk rá a lereszelt pizza mozzarellát.
5.
Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20-25 percig, illetve míg a sajt szép aranybarna nem lesz. Ha kész, vegyük ki a sütőből és várjunk kb. 10 percet, hogy szépen tudjuk szeletelni.
250 g Szarvasi ricotta
200 g Szarvasi pizza mozzarella
300 g Spenótlevél
300 g Sült tök
6 lap Lasagne tészta
1 kis doboz, kb. 150-200 g Tejföl
1-2 gerezd Fokhagyma
2 Szerecsendió
2 CSIPET CHILIPEHELY
1 CSIPET SZÁRÍTOTT BAZSALIKOM
1 CSIPET SZÁRÍTOTT OREGÁNÓ
20 g Vaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!