leendő
partnereinknek

Gyors sütőtökös-spenótos lasagne ricottával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A sütőt melegítsük elő 200 C-ra. A sült tököt kockázzuk fel. Ez a lasagne jó módszer felhasználni a maradék sült tököt, de ha meg kell még süssük, akkor kb. 25 perc plussz idővel számoljunk. A spenótot olvasszuk ki, majd csavarjuk ki.

2.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és pirítsuk át rajta a spenótot. Ízesítsük a lereszelt fokhagymával, frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és egy kis chilivel.

3.

Adjuk hozzá a ricottát és a sült tököt. Keverjük össze, de a tököt ne törjük nagyon össze.

4.

Egy kisebb sütőtál alját kenjük ki egy kis tejföllel. Erre tegyünk egy lasagne lapot. Ha szükséges, egy másik lapot törjünk el úgy, hogy befedjük vele a szabad részeket. Folytassuk ezt, míg van alapanyagunk és tésztánk. Minimum 3 réteget készítsünk. A legfelső rétegre már csak a maradék tejföl tegyük és szórjuk rá a lereszelt pizza mozzarellát.

5.

Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20-25 percig, illetve míg a sajt szép aranybarna nem lesz. Ha kész, vegyük ki a sütőből és várjunk kb. 10 percet, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

200 g Szarvasi pizza mozzarella

300 g Spenótlevél

300 g Sült tök

6 lap Lasagne tészta

1 kis doboz, kb. 150-200 g Tejföl

1-2 gerezd Fokhagyma

2 Szerecsendió

2 CSIPET CHILIPEHELY

1 CSIPET SZÁRÍTOTT BAZSALIKOM

1 CSIPET SZÁRÍTOTT OREGÁNÓ

20 g Vaj

Bors