leendő
partnereinknek

Gyors epres süti mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tojás , tej

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és a 75 g cukrot.

2

Egy másik tálban pedig keverjük össze az olvadt vajat, kefirt, ricottát, vaníliát és tojást. Majd keverjük ezt össze a lisztes keverékkel.

3

Egy sütőtál aljára kenjük az epres mix felét. Erre kanalazzuk rá a tésztát. Majd a tetején szépen oszlassuk el az epres keverék másik felét.

4

Süssük 30-35 percig, míg szép aranybarna nem lesz.

5

Közben a mascarponét verjük fel a porcukorral és a vaníliával. Tálaljuk a süteményt a mascarponéval.

Hozzávalók

500g, kb 12-14 db Eper

100 + 75 g Cukor

1 tk. Sütőpor

1 db Tojás

1 dl Kefir

100 g Szarvasi ricotta

100 g Vaj

kb. 1/2 ek. Vanília aroma

60 ml Víz

1 g Keményítő

A KRÉMHEZ:

250 g Szarvasi mascarpone

3 g Porcukor

1/2 tk. Vanília őrlemény