leendő
partnereinknek

Gyömbéres sárgarépa krémleves sült csirkés, mozzarellás szendviccsel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , zeller , glutén , tojás , mustár

Elkészítés

1.

Egy kisebb fazékban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és a lereszelt gyömbért olíva olajon. Közben hámozzuk meg a répát, majd vágjuk kockákra. Adjuk a hagymához, kevergetve pirítsuk át kissé, majd öntsük föl forró húslevessel, vagy zöldséglevessel.

2.

Sózzuk meg kissé, adjuk hozzá a római köményt, majd lefedve főzzük kb. 20 percig, míg a répa meg nem puhul.

3.

Ha kész, egy botmixerrel pürésítsük. A mascarponét most is hozzákeverhetjük, de tálaláskor is adhatunk hozzá egy-egy kanállal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4.

Közben készítsük el a szenvicset. A zöldség hozzávalókat mossuk meg, majd daraboljuk, szeleteljük őket. A húst szedjük le a csontról, majd vágjuk nagyobb darabokra. A sajtot tépkedjük szét kisebb darabokra.

5.

A lepénykenyereket vágjuk ketté, így kapunk 4 db fél kenyeret. Kenjük meg őket majonézzel, majd tekerjük fel őket tölcsérbe. Fogjuk össze őket fogpiszkálóval. Majd tegyük bele a zöldségeket, húst és mozzarella sajtot. Tálaljuk a forró leves mellé.

Hozzávalók

60 g Szarvasi mascarpone

800 szál Sárgarépa

1,2 l Húsleves

1 db Hagyma

3 cm Reszelt gyömbér

1/2 tk. Római kömény

2 ek. Olívaolaj

A SZENDVICSHEZ

2 db piadina, vagy más szélesebb szelet Kenyér

1 db Paradicsom

1 db Retek

1 egész, kb. 250 g Csirkecomb

2 ek. Majonéz

Pár db Medvehagyma

100 g Szarvasi mozzarella

Pár levél Lilakáposzta