leendő
partnereinknek

Grillezett padlizsán tekercsek mozzarellával és paradicsommal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , diófélék

Elkészítés

1.

A padlizsánokat hosszában szeleteljük fel, a szeletek legyenek kb. 6-8 mm vastagak. Sózzuk be őket és hagyjuk állni őket kb. 20 percet (akár egy éjszakát is állhatnak).

2.

Ezután jól csavarjuk ki belőlük a csípős, kissé kesernyés levet. Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd grillezzük meg rajta a padlizsán szeleteket.

3.

Vágjuk a sajtokat és a paradicsomokat 4-4 szeletbe. Tekerjük be őket a padlizsán szeletekbe, egy fogpiszkálóval rögzítsük őket.

4.

Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 C-ra előmelegített sütőben süssük meg őket 5-10 perc alatt, míg a sajt szépen megolvad.

5.

Miután kivettük őket a sütőből, szúrjunk még rájuk 1-1 bazsalikom levelet. A pestót lazítsuk fel még 2 ek. olívaolajjal és locsoljuk meg vele tálalás előtt a tekercseket.

Hozzávalók

2x100 g Szarvasi mozzarella

2 db Padlizsán

2 db Paradicsom

1 ek. Pesto

8 db Bazsalikom levél

1-2 ek. Olívaolaj