leendő
partnereinknek

Grillezett mozzarella saláta görögdinnyével

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , diófélék

Elkészítés

1.

A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.

2.

A sajtot forró grillserpenyőben süssük meg. Először kezdjük magasabb hőfokon/lángon, hogy kapjon egy kis kérget, majd vegyük lejjebb a lángot és süssük másfél-két percig, majd fordítsuk meg és süssük tovább még egy percig. Ha kész, vágjuk darabokra.A saláta leveleket tegyük egy salátás tálra, kicsit sózzuk, borsozzuk. Erre helyezzük a szőlőszemeket és a görögdinnye darabokat. Majd tegyük a dinnye darabokra a sajtokat, végül helyezzük a salátára a mentát és a bazsalikomot. Szórjuk meg a mandula pehellyel. Legvégül locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.

Hozzávalók

150 g Grill mozzarella

500 g Görögdinnye

7-8 szem Kékszőlő

1/2 fej Saláta

2 ek. Pirított, tört mandula

néhány db Mentalevél

néhány db Bazsalikom levél

Balzsamecet

1-2 ek. Olívaolaj

Bors