leendő
partnereinknek

Grillezett csirkemell light mozzarellával és pirított zöldségekkel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt

Allergének

Elkészítés

1.

A brokkolit szedjük rózsáira és bő, sós vízben blansírozzuk meg, majd hűtsük le hideg vízzel.

2.

A padlizsánt vágjuk közepes méretű kockákra és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni kb. 20 percig. Ezután alaposan csavarjuk ki belőle a kissé kesernyés levet. Egy serpenyőben kezdjük el olíva olajon pirítani kis-közepes lángon.

3.

A répát vágjuk közepesen vastag hasábokra. Az articsóka szíveket vágjuk félbe és csöpögtessük le alaposan.

4.

A csirkemellet vágjuk ketté 2 vékonyabb szeletre, majd grill fűszerkeverékkel szórjuk meg és dörzsöljük be olíva olajjal. Hagyjuk így pár percig, majd egy grillserpenyőben kezdjük el sütni. Mikor már félig átsült, fordítsuk meg és a megsült felére helyezzünk 2-2 szelet light mozzarellát. Süssük készre, közben a sajt is rá fog olvadni kissé a húsra.

5.

Közben a zöldséges serpenyőbe a padlizsán mellé tegyük a répát is és folytassuk a pirítást, míg a répa is elkezd puhulni, de még roppanós marad. Végül adjuk hozzá a brokkolit és az articsókát is. Sózzuk, borsozzuk és forgassuk át a forró olíva olajon. Tálaljuk a mozzarellás csirkemell mellé a pirított zöldségeket.

Hozzávalók

2-3 (600g) szelet Csirkemell filé

1 ek. Grill fűszerkeverék

1 db Padlizsán

250 g Brokkoli

4 szál Sárgarépa

1 kis üveg Articsóka szív

1-2 ek. Olívaolaj