
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
1.
A brokkolit szedjük rózsáira és bő, sós vízben blansírozzuk meg, majd hűtsük le hideg vízzel.
2.
A padlizsánt vágjuk közepes méretű kockákra és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni kb. 20 percig. Ezután alaposan csavarjuk ki belőle a kissé kesernyés levet. Egy serpenyőben kezdjük el olíva olajon pirítani kis-közepes lángon.
3.
A répát vágjuk közepesen vastag hasábokra. Az articsóka szíveket vágjuk félbe és csöpögtessük le alaposan.
4.
A csirkemellet vágjuk ketté 2 vékonyabb szeletre, majd grill fűszerkeverékkel szórjuk meg és dörzsöljük be olíva olajjal. Hagyjuk így pár percig, majd egy grillserpenyőben kezdjük el sütni. Mikor már félig átsült, fordítsuk meg és a megsült felére helyezzünk 2-2 szelet light mozzarellát. Süssük készre, közben a sajt is rá fog olvadni kissé a húsra.
5.
Közben a zöldséges serpenyőbe a padlizsán mellé tegyük a répát is és folytassuk a pirítást, míg a répa is elkezd puhulni, de még roppanós marad. Végül adjuk hozzá a brokkolit és az articsókát is. Sózzuk, borsozzuk és forgassuk át a forró olíva olajon. Tálaljuk a mozzarellás csirkemell mellé a pirított zöldségeket.
2-3 (600g) szelet Csirkemell filé
1 ek. Grill fűszerkeverék
1 db Padlizsán
250 g Brokkoli
4 szál Sárgarépa
1 kis üveg Articsóka szív
1-2 ek. Olívaolaj
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!