Grill mozzarellás szendvics avokádó salsával

GRILL MOZZARELLÁS SZENDVICS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

GRILL MOZZARELLÁS SZENDVICS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Kategória

Szendvicsek

GRILL MOZZARELLÁS SZENDVICS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Cimkék

Vegetáriánus , Fitt
GRILL MOZZARELLÁS SZENDVICS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Allergének

tej , glutén , tojás

Hozzávalók

300 g Grill mozzarella

2 db Avokádó

2 db Paradicsom

1 db Lilahagyma

15 db Bazsalikom levél

1/2 db Citrom leve

2-3 ek. Olívaolaj

4 szelet Kenyér

10 g Rukkola

Balzsamecet

Bors

Elkészítés

1.

Készítsük el a salsát. Vágjuk ketté az avokádót és vájjuk ki a húsát. Vágjuk kisebb kockákra. A paradicsomokat vágjuk negyedekre, majd távolítsuk el a magjait. A húsát vágjuk kis kockákra. A lilahagymát és a bazsalikomot vágjuk finomra. Keverjük össze ezeket az olíva olajjal, citromlével és sóval, borssal.

2.

A kenyereket pirítsuk meg. A rukkola leveleket forgassuk át egy kis balzsamecetes, olíva olajos dresszinggel. A tányérokra helyezzük a rukkola leveleket, majd erre a pirított kenyérszeleteket.

3.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük nagyon forró serpenyőben, hogy ne folyjon szét a sajt sütés közben. De egy rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy meg se égessük. Kb egy perc múlva fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még fél percig. Helyezzük a sajtot a pirítósra. Kanalazzuk rá az avokádó salsát.