leendő
partnereinknek

Grill mozzarella sült zöldség salátával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

Tegyük sütőtálba a 3-féle színű kaliforniai paprikát. A spárga fás végeit vágjuk le, majd helyezzük őket is egy sütőtálba. Locsoljuk meg őket egy kis olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket egy másik sütőtálba. Majd helyezzük kb 210 C-os forró sütőbe őket. Süssük kb. 10 percig a spárgát és 20-25 percig a paprikákat, míg meg nem sülnek. A paprikákat tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal, majd 10-15 perc múlva hámozzuk meg, magozzuk ki és csíkozzuk fel. A spárgát vágjuk pár cm-es darabokra.

2.

A megtisztított gombákat felezzük, negyedeljük, majd süssük meg olíva olajon egy forró serpenyőben. A karikára vágott kolbászt szintén pirítsuk meg benne.

3.

Az összetevőket keverjük össze a pár szál rukkolával és krutonnal. Sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a salátát tányérokra.

4.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük nagyon forró serpenyőben, hogy ne folyjon szét a sajt sütés közben. De egy rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy meg se égessük. Kb egy perc múlva fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még fél percig. Tálaljuk a meleg sült zöldséges salátát a grillezett sajttal.

Hozzávalók

150 g Grill mozzarella

10 szál Zöld spárga

250 g Gomba

3 Kaliforniai paprika

2 ek. Kruton

100 g Füstölt kolbász

2-3 ek. Olívaolaj

25-30 g Rukkola

Bors