Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , zeller1.
A finomra vágott hagymát és a kis kockákra vágott répát fonnyasszuk meg a vajon egy lábosban.
2.
Ehhez adjuk hozzá kicsit később a lereszelt fokhagymát. Majd hevítsük kissé jobban és öntsük rá a rizottó rizst. Kevergetve pirítsuk fehéredésig.
3.
Kezdjük el kanalanként adni hozzá a forró húslevest, majd hagyjuk elfőni a lét. Ezután újabb merőkanál leves, újra elfőzzük. Főzzük addig, míg kívül kissé krémes, folyós, de belül még enyhén roppanós a rizs. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.
4.
Közben tisztítsuk meg a spárgát a fás végétől és főzzük meg 3-4 perc alatt lobogó, sós vízben. Ha kész, szűrjük le és hűtsük le azonnal jéghideg vízzel, hogy a szép, zöld színe megmaradjon. Majd vágjuk pár cm-es darabokra.
5.
Ha kész a rizottó, keverjük hozzá a spárgát, a citromhéjat, parmezánt és a finomra vágott zöldfűszereket.
6.
A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük nagyon forró serpenyőben, hogy ne folyjon szét a sajt sütés közben. De egy rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy meg se égessük. Kb egy perc múlva fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még fél percig. Tálaljuk a rizottót a grillezett sajttal.
300 g Grill mozzarella
25 szál Zöld spárga
350 g Rizs
1 l Húsleves
1 szál Sárgarépa
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Reszelt parmezán
1 tk. Citromhéj
10-15 db Mentalevél
10-15 db Bazsalikom levél
30 g Vaj
Bors
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!