Grill mozzarella spárgás rizottóval

GRILL MOZZARELLA SPÁRGÁS RIZOTTÓVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

GRILL MOZZARELLA SPÁRGÁS RIZOTTÓVAL

Kategória

Főételek

GRILL MOZZARELLA SPÁRGÁS RIZOTTÓVAL

Cimkék

Vegetáriánus , Fitt
GRILL MOZZARELLA SPÁRGÁS RIZOTTÓVAL

Allergének

tej , zeller

Hozzávalók

300 g Grill mozzarella

25 szál Zöld spárga

350 g Rizs

1 l Húsleves

1 szál Sárgarépa

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

2 ek. Reszelt parmezán

1 tk. Citromhéj

10-15 db Mentalevél

10-15 db Bazsalikom levél

30 g Vaj

Bors

Elkészítés

1.

A finomra vágott hagymát és a kis kockákra vágott répát fonnyasszuk meg a vajon egy lábosban.

2.

Ehhez adjuk hozzá kicsit később a lereszelt fokhagymát. Majd hevítsük kissé jobban és öntsük rá a rizottó rizst. Kevergetve pirítsuk fehéredésig.

3.

Kezdjük el kanalanként adni hozzá a forró húslevest, majd hagyjuk elfőni a lét. Ezután újabb merőkanál leves, újra elfőzzük. Főzzük addig, míg kívül kissé krémes, folyós, de belül még enyhén roppanós a rizs. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.

4.

Közben tisztítsuk meg a spárgát a fás végétől és főzzük meg 3-4 perc alatt lobogó, sós vízben. Ha kész, szűrjük le és hűtsük le azonnal jéghideg vízzel, hogy a szép, zöld színe megmaradjon. Majd vágjuk pár cm-es darabokra.

5.

Ha kész a rizottó, keverjük hozzá a spárgát, a citromhéjat, parmezánt és a finomra vágott zöldfűszereket.

6.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük nagyon forró serpenyőben, hogy ne folyjon szét a sajt sütés közben. De egy rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy meg se égessük. Kb egy perc múlva fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még fél percig. Tálaljuk a rizottót a grillezett sajttal.