leendő
partnereinknek

Grill mozzarella paradicsomszószban

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Készítsünk egy paradicsomszószt. Vágjuk finomra a hagymát és 2 ek olíva olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a passatát és hozzuk forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot, hogy csak éppen hogy rotyogjon.

2.

Reszeljük bele a fokhagymát és adjuk hozzá a szárított fűszereket. Főzzük a szószt, míg kissé besűrűsödik, kb. 40 percig. Az utolsó 2-3 percre adjuk hozzá a friss bazsalikom leveleket. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral.

3.

Közben melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Öntsük át a szószt egy kisebb sütőtálba. Majd tegyük rá a grill mozzarellát is. Tegyük a sütőbe kb. 20 percre, míg a sajt szépen megolvad és a teteje elkezd pirulni. Ha kész, tálaljuk friss, ropogós héjú bagettel és zöldsalátával.

Hozzávalók

150 g Füstölt grill mozzarella

500 ml Passata

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Oregánó

1 tk. Kakukkfű

10-12 db Bazsalikom levél

Bors

2 ek. Olívaolaj

1-2 Bagett