Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Falatkák
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén1.
Készítsünk egy paradicsomszószt. Vágjuk finomra a hagymát és 2 ek olíva olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a passatát és hozzuk forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot, hogy csak éppen hogy rotyogjon.
2.
Reszeljük bele a fokhagymát és adjuk hozzá a szárított fűszereket. Főzzük a szószt, míg kissé besűrűsödik, kb. 40 percig. Az utolsó 2-3 percre adjuk hozzá a friss bazsalikom leveleket. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral.
3.
Közben melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Öntsük át a szószt egy kisebb sütőtálba. Majd tegyük rá a grill mozzarellát is. Tegyük a sütőbe kb. 20 percre, míg a sajt szépen megolvad és a teteje elkezd pirulni. Ha kész, tálaljuk friss, ropogós héjú bagettel és zöldsalátával.
150 g Füstölt grill mozzarella
500 ml Passata
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregánó
1 tk. Kakukkfű
10-12 db Bazsalikom levél
Só
Bors
2 ek. Olívaolaj
1-2 Bagett
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!