leendő
partnereinknek

Grill mozzarella őszibarackkal és sonkával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A sonkát pici olíva olajon süssük meg, majd hagyjuk hűlni, hogy ropogós legyen.

2.

A megmosott barackot és epret vágjuk cikkekre. A kenyeret pirítsuk meg.

3.

A sajtot süssük meg forró grillserpenyőben. Kezdjük nagyon forró serpenyőben, hogy ne folyjon szét a sajt sütés közben. De egy rövid idő után vegyük lejjebb a hőt, hogy meg se égessük. Kb egy perc múlva fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még fél percig.

4.

Közben készítsünk salátát a rukkolával, eperrel és barackkal. A sonkát tördeljük rá, majd helyezzük a salátára a pirítóst. Kenjünk egy kis extra szűz olíva olajat rá, majd tegyük rá a meggrillezett sajtot. Locsoljuk meg a salátát egy kevés olíva olajjal és balzsamecettel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.

Hozzávalók

150 g Szarvasi füstölt grill mozzarella sajt

1 db Őszibarack

6-8 db Eper

4-5 szelet Serrano sonka

10 g Rukkola

2 szelet Kenyér

2 ek. Olívaolaj

Balzsamecet

Bors