leendő
partnereinknek

Gránátalmás pohárkrém

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Verjük fel a tojásfehérjéket, majd amikor már majdnem teljesen kemények, adjuk hozzá a porcukrot és egy csipet sót. Verjük fel szép simára és keményre a porcukorral.

2.

Közben keverjük ki a mascarponét a tejszínnel.

3.

Majd fokozatosan keverjük hozzá a cukorral felvert tojásfehérjét. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.

4.

Bontsuk fel a gránátalmát és szedjük ki belőle a piciny gerezdeket.

5.

Készítsünk elő 4 szép poharat, pl. martinis poharakat. Tegyünk az aljukba a gránátalma szemekből. Hagyjunk valamennyit a desszert tetejére is. Majd kanalazzunk rá a krémből. Erre törjünk rá 2-2 zabkekszet, majd kanalazzunk megint krémet. Végül díszítsük a tetejét még fél-fél szétmorzsolt zabkeksszel és a maradék gránátalmával. Azonnal is tálalhatjuk, vagy visszatehetjük a hűtőbe pár órára, felhasználásig.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

1 db Gránátalma

200 ml Tejszín

4 db Tojás fehérje

100 g Porcukor

10 db / kb. 100 g Zabkeksz