Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás1.
Verjük fel a tojásfehérjéket, majd amikor már majdnem teljesen kemények, adjuk hozzá a porcukrot és egy csipet sót. Verjük fel szép simára és keményre a porcukorral.
2.
Közben keverjük ki a mascarponét a tejszínnel.
3.
Majd fokozatosan keverjük hozzá a cukorral felvert tojásfehérjét. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.
4.
Bontsuk fel a gránátalmát és szedjük ki belőle a piciny gerezdeket.
5.
Készítsünk elő 4 szép poharat, pl. martinis poharakat. Tegyünk az aljukba a gránátalma szemekből. Hagyjunk valamennyit a desszert tetejére is. Majd kanalazzunk rá a krémből. Erre törjünk rá 2-2 zabkekszet, majd kanalazzunk megint krémet. Végül díszítsük a tetejét még fél-fél szétmorzsolt zabkeksszel és a maradék gránátalmával. Azonnal is tálalhatjuk, vagy visszatehetjük a hűtőbe pár órára, felhasználásig.
250 g Szarvasi mascarpone
1 db Gránátalma
200 ml Tejszín
4 db Tojás fehérje
100 g Porcukor
10 db / kb. 100 g Zabkeksz
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!