leendő
partnereinknek

Gránátalmás, narancsos mascarpone torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A kekszet daráljuk le, majd 2 ek olvadt vajjal jól keverjük össze. Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Nyomkodjuk le az aljára a kekszes darát.

2.

A mascarponét verjük fel kissé, majd keverjük hozzá a cukrot, a narancs lereszelt héját és a csipet sót. Ezután egyenként keverjük el benne a tojásokat. Öntsük a kekszes alapra.

3.

Tegyük 170 C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40-45 percig.

4.

Miután kivettük, hűtsük le kissé. Szedjük közben ki a gránátalma magjait. A narancsot pucoljuk meg teljesen és szeleteljük fel. Tegyük a gyümölcsöket a torta tetejére. Készítsük el a gyümölcskocsonyát a csomagolásán leírtak szerint. Hagyjuk hűlni, majd ha már elég sűrű, akkor öntsük a torta tetejére. Hűtsük ki a tortát, majd tálaljuk.

Hozzávalók

2x250 g Szarvasi mascarpone

250 g Cukor

215 g Zabkeksz

30 g Vaj

1 db Narancs

3 db Tojás

1 db Gránátalma

1 csomag Piros gyümölcskocsonya