leendő
partnereinknek

Gombás, szalonnás, spenótos calzone

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A spenótleveleket olvasszuk ki és jól csavarjuk ki.

2.

A szalonnát vágjuk kockákra és az olívaolajon pirítsuk meg.

3.

Ezalatt vágjuk finomra a hagymát és pirítsuk meg a forró zsiradékon. Majd adjuk hozzá a gombát és azt is pirítsuk meg.

4.

Ezután tegyük rá az összedarabolt spenótot és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Végül adjuk hozzá a kockákra vágott pizza mozzarellát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kicsit hűlni.

5.

Közben nyújtsuk ki a 6 db pizza labdát kör alakúra. (A pizzatészta receptjét erre a linkre kattintva éritek el.) Tegyük a tölteléket az egyik felébe, majd hajtsuk rá a tészta másik felét és a kezünkkel hajtsuk be a széleit, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék.

6.

Kenjük meg olívaolajjal a tészta tetejét és 220 fokos sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt.

Hozzávalók

300 g Szarvasi pizza mozzarella

750 g Spenótlevél

g Pizzatészta

300 g Szalonna

2 fej Hagyma

4 ek. Olívaolaj

450 db Csiperke gomba

9 db Aszalt paradicsom

OLÍVAOLAJ A TÉSZTA KENÉSÉHEZ

Bors