leendő
partnereinknek

Gombás, spárgás, mascarponés ragu polentával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , szójabab , csillagfürt

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk föl. A megtisztított gévagombát vágjuk kisebb kockákra.(Természetesen használhatunk más gombát is, de a gévagomba-spárga kombináció teszi igazán tavasziassá teszi ezt az ételt.)

2.

Forrósítsunk föl egy kevés olívaolajat. Azon pirítsuk meg a szalonnát. A kisülő zsírjában pedig pirítsuk meg a hagymát. Ehhez adjuk hozzá a gombát és időnként megkeverve, pirítsuk kb. 20 percig közepes lángon.

3.

Ezalatt a spárgát tisztítsuk meg, majd forró, sós vízben főzzük meg 3 perc alatt. Azonnal hűtsük le hideg vízzel. Ezután csöpögtessük le, vágjuk kb. 3-4 cm-es darabokra, majd adjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk.

4.

Végül adjuk hozzá a mascarponét. Olvasszuk föl a forró gombán. Lazítsuk egy kevés forró vízzel,sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

5.

Közben melegítsünk fel 800 ml tejet (ha a csomagoláson más az adagolási javaslat, kövessük azt). Ha már meleg, adjuk hozzá a polentát és egy kisebb habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon. Kis lángon főzzük, kb. 3 perc alatt kész is leszünk vele. Reszeljünk végül bele parmezánt. Ha sűrűnek találnánk, tehetünk bele még egy kicsi tejet.

6.

Tálaljuk a ragut polentával. Végül szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és egy kis koktélparadicsommal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

10 szál Zöld spárga

500 g Gomba

120 g Füstölt, főtt császárszalonna

200 g Polenta

800 ml Tej

50 g Parmezán sajt

3-4 db Koktélparadicsom

1 kis csokor Petrezselyemzöld

1-2 ek. Olívaolaj

Bors