Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , szójabab , csillagfürt1.
A hagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk föl. A megtisztított gévagombát vágjuk kisebb kockákra.(Természetesen használhatunk más gombát is, de a gévagomba-spárga kombináció teszi igazán tavasziassá teszi ezt az ételt.)
2.
Forrósítsunk föl egy kevés olívaolajat. Azon pirítsuk meg a szalonnát. A kisülő zsírjában pedig pirítsuk meg a hagymát. Ehhez adjuk hozzá a gombát és időnként megkeverve, pirítsuk kb. 20 percig közepes lángon.
3.
Ezalatt a spárgát tisztítsuk meg, majd forró, sós vízben főzzük meg 3 perc alatt. Azonnal hűtsük le hideg vízzel. Ezután csöpögtessük le, vágjuk kb. 3-4 cm-es darabokra, majd adjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk.
4.
Végül adjuk hozzá a mascarponét. Olvasszuk föl a forró gombán. Lazítsuk egy kevés forró vízzel,sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
5.
Közben melegítsünk fel 800 ml tejet (ha a csomagoláson más az adagolási javaslat, kövessük azt). Ha már meleg, adjuk hozzá a polentát és egy kisebb habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon. Kis lángon főzzük, kb. 3 perc alatt kész is leszünk vele. Reszeljünk végül bele parmezánt. Ha sűrűnek találnánk, tehetünk bele még egy kicsi tejet.
6.
Tálaljuk a ragut polentával. Végül szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és egy kis koktélparadicsommal.
250 g Szarvasi mascarpone
10 szál Zöld spárga
500 g Gomba
120 g Füstölt, főtt császárszalonna
200 g Polenta
800 ml Tej
50 g Parmezán sajt
3-4 db Koktélparadicsom
1 kis csokor Petrezselyemzöld
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!