leendő
partnereinknek

Gombás pulykapaprikás kolbásszal és sült paprikával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Vágjuk kockákra a szalonnát, és egy széles aljú lábosban olvasszuk ki a zsírját. Közben vágjuk finomra a hagymát. Dobjuk a kisült zsírra, és pirítsuk üvegesre.

2.

Ezalatt kockázzuk fel a pulykacombot.

3.

Húzzuk félre a hagymát a tűzről, és hagyjuk picit hűlni. Majd keverjük el benne a pirospaprikát. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk le.

4.

A paradicsomnak vagdossuk be a csúcsát, majd tegyük fél percre lobogó vízbe. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját. Daraboljuk fel a paradicsomot és tegyük a pörköltbe a félbe vágott és kimagozott paprikával. Sózzuk meg a pörköltet, öntsünk hozzá egy kicsi vizet és kis lángon, lefedve főzzük.

5.

A gombát közben tisztítsuk meg, és vágjuk cikkekre. Adjuk a húshoz.

6.

A kaliforniai paprikát süssük meg 200 fokos sütőben. Majd tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal, és hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy le tudjuk húzni a héját.

7.

A főzés vége előtt kb. fél órával adjuk hozzá a köménymagot és a karikákra vágott kolbászt.

8

Mikor a hús megpuhult, keverjük hozzá a mascarponét és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.

Tálaljuk kedvenc köretünkkel, pl. galuskával.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

800 g Pulykamell filé

250 g Gomba

2 fej Hagyma

60 g Szalonna

3-4 tk. Fűszerpaprika

150 g Füstölt kolbász

1 db nagyobb Kaliforniai paprika

1 kiskanál Köménymag

Zöld paprika vagy 1 db Erős paprika

2 db Paradicsom

Bors