Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Vágjuk kockákra a szalonnát, és egy széles aljú lábosban olvasszuk ki a zsírját. Közben vágjuk finomra a hagymát. Dobjuk a kisült zsírra, és pirítsuk üvegesre.
2.
Ezalatt kockázzuk fel a pulykacombot.
3.
Húzzuk félre a hagymát a tűzről, és hagyjuk picit hűlni. Majd keverjük el benne a pirospaprikát. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk le.
4.
A paradicsomnak vagdossuk be a csúcsát, majd tegyük fél percre lobogó vízbe. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héját. Daraboljuk fel a paradicsomot és tegyük a pörköltbe a félbe vágott és kimagozott paprikával. Sózzuk meg a pörköltet, öntsünk hozzá egy kicsi vizet és kis lángon, lefedve főzzük.
5.
A gombát közben tisztítsuk meg, és vágjuk cikkekre. Adjuk a húshoz.
6.
A kaliforniai paprikát süssük meg 200 fokos sütőben. Majd tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal, és hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy le tudjuk húzni a héját.
7.
A főzés vége előtt kb. fél órával adjuk hozzá a köménymagot és a karikákra vágott kolbászt.
8
Mikor a hús megpuhult, keverjük hozzá a mascarponét és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
Tálaljuk kedvenc köretünkkel, pl. galuskával.
125 g Szarvasi mascarpone
800 g Pulykamell filé
250 g Gomba
2 fej Hagyma
60 g Szalonna
3-4 tk. Fűszerpaprika
150 g Füstölt kolbász
1 db nagyobb Kaliforniai paprika
1 kiskanál Köménymag
Zöld paprika vagy 1 db Erős paprika
2 db Paradicsom
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!