leendő
partnereinknek

Gombás-cukkinis lepény laktózmentes mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

glutén , halak

Elkészítés

1.

Az aszalt paradicsomot vágjuk össze a szardella filével és a bazsalikom levelekkel együtt. Lazítsuk föl pár evőkanál olajjal a paradicsom üvegéből.

2.

A cukkinit vágjuk nagyon vékonyra egy zöldséggyaluval, majd sózzuk be. Hagyjuk állni 10 percig. Majd jól csavarjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

3.

Szeleteljük le a gombát is a gyaluval lehelet vékonyra. A tésztát hajtsuk rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A széleitől kb. 1-2 cm-re vágjunk párhuzamosan csíkokat, így sülés közben lesz egy szép magasabb pereme.

4.

Felváltva helyezzük rájuk a padlizsán szeleteket és a laktózmentes mozzarella sajtot.

5.

Kenjük meg a tésztát az aszalt paradicsomos szósszal a bevágott csíkon belül. Erre szórjuk a gombát és a cukkinit is. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 10-15 percig, míg halvány barna nem lesz.

6.

Ekkor tegyük rá a közben felszeletelt laktózmentes mozzarella sajtot. Tegyük vissza 5 percre, míg szépen ráolvad a sajt. Tálalhatjuk melegen, de akár szobahőmérsékleten is.

Hozzávalók

1 csomag, kb. 6-7 szelet Szarvasi laktózmentes pizza mozzarella

275g, 1 csomag Leveles tészta

5 db Aszalt paradicsom

15 db Bazsalikom levél

3 db Szardella

100 g Gomba

1 db Cukkini

Bors