
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , zeller , glutén , tojás1.
Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát is.
2.
A megmosott gombákat vágjuk szeletekre. Adjuk a hagymához, szórjuk meg kakukkfűvel és pirítsuk, pároljuk kb. 10 percig. Időnként keverjük meg.
3.
Öntsük föl kb. 1,2 liter húslevessel. Hozzuk forrásba, és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.
4.
Adjuk hozzá a mascarponét, és jól keverjük el a forró levesben, Reszeljük bele a citromhéjat és adjuk hozzá a frissen vágott petrezselyemzöldet. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sózzuk meg, ha szükséges.
5.
Közben kevés olívaolajon pirítsuk meg a kenyérdarabkákat.
6.
Készítsük el a buggyantott fürjtojásokat. Egy kis lábasban forraljunk vizet, adhatunk hozzá pár csepp fehérbor ecetet is. Mikor elkezd forrni, üssünk bele egy fürjtojást és főzzük kb. fél percig, majd vegyük ki a vízből. Tegyük meg ezt mindegyik fürjtojással külön-külön.
7.
Tálaljuk a levest a pirított kenyérdarabkákkal és a buggyantott fürjtojásokkal.
30 g Szarvasi mascarpone
400 g Gomba
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1,2 l Húsleves
1 tk. Kakukkfű
1 csokor Petrezselyemzöld
2 tk. Citromhéj
Bors
Só
3-4 ek. Olívaolaj
2 szelet Kenyér
4 db Fürj tojás
1 kk. Fehérborecet
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!