leendő
partnereinknek

Gombakrémleves mascarponéval és fürjtojással

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , zeller , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát is.

2.

A megmosott gombákat vágjuk szeletekre. Adjuk a hagymához, szórjuk meg kakukkfűvel és pirítsuk, pároljuk kb. 10 percig. Időnként keverjük meg.

3.

Öntsük föl kb. 1,2 liter húslevessel. Hozzuk forrásba, és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.

4.

Adjuk hozzá a mascarponét, és jól keverjük el a forró levesben, Reszeljük bele a citromhéjat és adjuk hozzá a frissen vágott petrezselyemzöldet. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sózzuk meg, ha szükséges.

5.

Közben kevés olívaolajon pirítsuk meg a kenyérdarabkákat.

6.

Készítsük el a buggyantott fürjtojásokat. Egy kis lábasban forraljunk vizet, adhatunk hozzá pár csepp fehérbor ecetet is. Mikor elkezd forrni, üssünk bele egy fürjtojást és főzzük kb. fél percig, majd vegyük ki a vízből. Tegyük meg ezt mindegyik fürjtojással külön-külön.

7.

Tálaljuk a levest a pirított kenyérdarabkákkal és a buggyantott fürjtojásokkal.

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

400 g Gomba

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1,2 l Húsleves

1 tk. Kakukkfű

1 csokor Petrezselyemzöld

2 tk. Citromhéj

Bors

3-4 ek. Olívaolaj

2 szelet Kenyér

4 db Fürj tojás

1 kk. Fehérborecet