Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
glutén , zeller1.
Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg kacsazsíron egy lábosban. Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket (kivéve a krumplit) és vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. A laskagombát a lemezekre merőlegesen vágjuk. Az árpagyöngyöt öblítsük le.
2.
Adjuk a hagymához a zöldségeket a gombával és az árpagyönggyel együtt. Pirítsuk pár percig időnként kevergetve. Majd adjuk hozzá a paprikát és öntsük föl a zöldség-, vagy húslevessel.
3.
Hozzuk forrásba, ízesítsük paradicsompürével, sóval, borssal. Főzzük félpuhára a zöldségeket. Ekkor adjuk hozzá a közben felkockázott krumplit és a köménymagot. Főzzük készre, míg az árpagyöngy és a zöldségek is puhák lesznek.
4.
Legvégül szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor kanalazzunk egy-egy kanál mascarponét a tányérokra, így igazán selymes, krémes gombalevest kapunk.
300 g Gomba
100 db Csiperke gomba
1 db Vöröshagyma
3 db Burgonya
100 g Árpagyöngy
2 szál Sárgarépa
2 szál Petrezselyemgyökér
100 g Zeller
1 g Pasztinák
1 ek. Paradicsom szósz
2 tk. Fűszerpaprika
2 db Babérlevél
1 kk. kb. 1-2 g Őrölt kömény
2 l Húsleves
1 csokor Petrezselyemzöld
1 ek. kb. 15 ml Kacsazsír
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!