leendő
partnereinknek

Gombagulyás árpagyönggyel és mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

glutén , zeller

Elkészítés

1.

Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg kacsazsíron egy lábosban. Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket (kivéve a krumplit) és vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. A laskagombát a lemezekre merőlegesen vágjuk. Az árpagyöngyöt öblítsük le.

2.

Adjuk a hagymához a zöldségeket a gombával és az árpagyönggyel együtt. Pirítsuk pár percig időnként kevergetve. Majd adjuk hozzá a paprikát és öntsük föl a zöldség-, vagy húslevessel.

3.

Hozzuk forrásba, ízesítsük paradicsompürével, sóval, borssal. Főzzük félpuhára a zöldségeket. Ekkor adjuk hozzá a közben felkockázott krumplit és a köménymagot. Főzzük készre, míg az árpagyöngy és a zöldségek is puhák lesznek.

4.

Legvégül szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor kanalazzunk egy-egy kanál mascarponét a tányérokra, így igazán selymes, krémes gombalevest kapunk.

Hozzávalók

300 g Gomba

100 db Csiperke gomba

1 db Vöröshagyma

3 db Burgonya

100 g Árpagyöngy

2 szál Sárgarépa

2 szál Petrezselyemgyökér

100 g Zeller

1 g Pasztinák

1 ek. Paradicsom szósz

2 tk. Fűszerpaprika

2 db Babérlevél

1 kk. kb. 1-2 g Őrölt kömény

2 l Húsleves

1 csokor Petrezselyemzöld

1 ek. kb. 15 ml Kacsazsír

Bors