Gnocchi mozzarellával, paradicsommal, babbal és spenóttal

GNOCCHI MOZZARELLÁVAL, PARADICSOMMAL, BABBAL ÉS SPENÓTTAL

Elkészítési idő

30-60 perc

GNOCCHI MOZZARELLÁVAL, PARADICSOMMAL, BABBAL ÉS SPENÓTTAL

Kategória

Tészták

GNOCCHI MOZZARELLÁVAL, PARADICSOMMAL, BABBAL ÉS SPENÓTTAL

Cimkék

Vegetáriánus
GNOCCHI MOZZARELLÁVAL, PARADICSOMMAL, BABBAL ÉS SPENÓTTAL

Allergének

tej

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

500 g Gnocchi

1 doboz Paradicsom konzerv

1 konzerv, kb. 400 g Fehérbab

400 g Bébi spenót

1 db Hagyma

3 gerezd Fokhagyma

1 tk. Rozmaring

1 tk. Kakukkfű

1/2 ek. Bazsalikom

2 ek. Olívaolaj

60 g Parmezán sajt

Bors

Elkészítés

1.

A gnocchit bő, sós vízben főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le.

2.

Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon.

3.

Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és kevergetve, kis lángon főzzük kb. 10 percig, míg kezd besűrűsödni. Fűszerezzük a szárított (vagy friss) fűszernövényekkel, sóval, borssal.

4.

A babot szűrjük le és öblítsük jól le. Adjuk a szószhoz a kiolvasztott és jól kinyomkodott spenóttal együtt. Főzzük további 5-7 percig, kis lángon, kevergetve.

5.

Végül öntsük hozzá a leszűrt gnocchit, jól keverjük össze. Öntsük át egy hőálló tálba. Tépkedjük rá a mozzarellát és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 8-10 percre, amíg a sajt szépen ráolvad. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis parmezán sajttal.