leendő
partnereinknek

Glutén- és laktózmentes tészta rákkal, lazaccal és mascarponéval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

rákfélék , halak , glutén , diófélék

Elkészítés

1.

A tagliatellét főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint.

2.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olíva olajat. A rákokat pirítsuk meg a forró olajban. Tegyük rá a finomra vágott fokhagymát és forgassuk át vele. Majd öntsük rá a bort és nagy lángon forraljuk el.

3.

Keverjük hozzá a mascarponét és ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővizéből.

4.

Végül adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot és a finomra vágott kaprot. Kissé sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a közben leszűrt tésztát. Tálaláskor szórjuk meg a gránátalma magokkal és pirított mandulával.

Hozzávalók

100 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

200 g Tisztított rákfarok

100 g Füstölt lazac

400 g Tagliatelle tészta

2 gerezd Fokhagyma

100 ml Fehérbor

1/2 db Gránátalma

2 ek. Pirított, tört mandula

olívaolaj

Bors

1 kis csokor Kapor