Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás1.
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Laktózmentes vajon, kis lángon hosszú időn keresztül pároljuk, míg végül karamellizálódik kissé.
2.
A tészta összetevőit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Legyen kissé morzsás állagú, ne használjunk túl sok vizet az összegyúrásához.
3.
Helyezzük egy kb 24 cm átmérőjű gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe legalább fél órára, hogy a sütőbe majd jó hidegen kerüljön be, így lesz omlós, puha a tészta. Melegítsük elő közben a sütőt 175 C-ra. Sütés előtt tegyünk a tésztára sütőpapírt és nehezéknek vaksütéshez használt babot, csicseriborsót. Süssük meg a tésztát így vakon, kb 25 perc alatt.
4.
Közben készítsük el a tölteléket. A brokkolit 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. A mascarponét a tejszínnel együtt melegítsük fel. Verjünk fel 4 db tojást és keverjük a mascarponéhoz. Reszeljünk bele fokhagymát és tegyünk bele kakukkfüvet. Kevergetve sűrítsük be.
5.
A közben karamellizálódott hagymát osszuk el a tészta legalján. erre tegyük a brokkolit és a sült tököt. Reszeljük rá az egyik mozzarellát. Ezt öntsük le a meleg mascarponés szósszal. A tetejére tépkedjük a másik mozzarella sajtot.
6.
Tegyük vissza a sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre a quiche-t.
300 g Gluténmentes liszt
150 g Vaj
1 db Tojás sárgája
pici hideg víz
Só
250 g Szarvasi laktózmentes mascarpone
200 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
200 ml Tejszín
4 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kakukkfű
200 g Sült tök
200 g Brokkoli
3 db Hagyma
30 g Vaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!