leendő
partnereinknek

Glutén- és laktózmentes quiche mozzarellával, brokkoliva és sütőtökkel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A hagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Laktózmentes vajon, kis lángon hosszú időn keresztül pároljuk, míg végül karamellizálódik kissé.

2.

A tészta összetevőit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Legyen kissé morzsás állagú, ne használjunk túl sok vizet az összegyúrásához.

3.

Helyezzük egy kb 24 cm átmérőjű gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe legalább fél órára, hogy a sütőbe majd jó hidegen kerüljön be, így lesz omlós, puha a tészta. Melegítsük elő közben a sütőt 175 C-ra. Sütés előtt tegyünk a tésztára sütőpapírt és nehezéknek vaksütéshez használt babot, csicseriborsót. Süssük meg a tésztát így vakon, kb 25 perc alatt.

4.

Közben készítsük el a tölteléket. A brokkolit 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. A mascarponét a tejszínnel együtt melegítsük fel. Verjünk fel 4 db tojást és keverjük a mascarponéhoz. Reszeljünk bele fokhagymát és tegyünk bele kakukkfüvet. Kevergetve sűrítsük be.

5.

A közben karamellizálódott hagymát osszuk el a tészta legalján. erre tegyük a brokkolit és a sült tököt. Reszeljük rá az egyik mozzarellát. Ezt öntsük le a meleg mascarponés szósszal. A tetejére tépkedjük a másik mozzarella sajtot.

6.

Tegyük vissza a sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre a quiche-t.

Hozzávalók

A TÉSZTÁHOZ

300 g Gluténmentes liszt

150 g Vaj

1 db Tojás sárgája

pici hideg víz

A TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

200 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

200 ml Tejszín

4 db Tojás

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Kakukkfű

200 g Sült tök

200 g Brokkoli

3 db Hagyma

30 g Vaj

Bors