
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , glutén , tojás , szójabab1.
Verjünk szép habosra 130 g vajat ugyanennyi cukorral.
2.
Ezután egyesével keverjünk hozzá 2 db tojást. Majd szitáljuk bele a 130 g lisztet, adjuk hozzá a sütőport. Keverjük el jól. Ha kicsit kötöttnek találjuk, keverhetünk hozzá 1-2 ek. tejet.
3.
Osszuk 3-felé a tésztát. Béleljünk ki egy 18 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral, a szélét pedig kenjük ki egy kis vajjal, szórjuk meg egy kis liszttel. Kanalazzuk bele az egyik harmad tésztát. Szépen simítsuk el. (Ha, 2-3 ilyen tortaformánk is van, akkor természetesen egyszerre is süthetjük).
4.
Tegyük 175 C-os sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük meg a piskótát. Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd pár perc múlva vegyük ki a formából a tésztát és helyezzük egy rácsra. Süssük meg a formában ugyanígy a 2. és a 3. piskótát is.
5.
Míg sülnek a piskóta rétegek, keverjük ki a mascarponét a gesztenyepürével.
6.
Tegyük vissza a tortaformába a kissé lehűlt egyik piskóta réteget. Locsoljuk meg egy kevés feketekávéval. Erre kenjünk egy réteg gesztenyés mascarpone krémet.
7.
Kenjük így meg az összes réteget. Tegyük hűtőbe a tortát akár 24 órára is.
8.
Tálalás előtt díszítsük a tortát tejszínhabbal és egy kis kakaóporral.
500 g Szarvasi mascarpone
130 g Liszt
130 g Cukor
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csomag Gesztenyepüré
150 ml Feketekávé
Tejszínhab
Kakaópor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!