leendő
partnereinknek

Gesztenyés tiramisu torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

Verjünk szép habosra 130 g vajat ugyanennyi cukorral.

2.

Ezután egyesével keverjünk hozzá 2 db tojást. Majd szitáljuk bele a 130 g lisztet, adjuk hozzá a sütőport. Keverjük el jól. Ha kicsit kötöttnek találjuk, keverhetünk hozzá 1-2 ek. tejet.

3.

Osszuk 3-felé a tésztát. Béleljünk ki egy 18 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral, a szélét pedig kenjük ki egy kis vajjal, szórjuk meg egy kis liszttel. Kanalazzuk bele az egyik harmad tésztát. Szépen simítsuk el. (Ha, 2-3 ilyen tortaformánk is van, akkor természetesen egyszerre is süthetjük).

4.

Tegyük 175 C-os sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük meg a piskótát. Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd pár perc múlva vegyük ki a formából a tésztát és helyezzük egy rácsra. Süssük meg a formában ugyanígy a 2. és a 3. piskótát is.

5.

Míg sülnek a piskóta rétegek, keverjük ki a mascarponét a gesztenyepürével.

6.

Tegyük vissza a tortaformába a kissé lehűlt egyik piskóta réteget. Locsoljuk meg egy kevés feketekávéval. Erre kenjünk egy réteg gesztenyés mascarpone krémet.

7.

Kenjük így meg az összes réteget. Tegyük hűtőbe a tortát akár 24 órára is.

8.

Tálalás előtt díszítsük a tortát tejszínhabbal és egy kis kakaóporral.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

130 g Liszt

130 g Cukor

2 db Tojás

1 tk. Sütőpor

1 csomag Gesztenyepüré

150 ml Feketekávé

Tejszínhab

Kakaópor