Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , szójabab1.
A gesztenyés tiramisu elkészítéséhez, készítsünk kb. 3 dl feketekávét.
2.
A tojások fehérjéit és sárgáit válasszuk szét.
3.
A tojások sárgáit verjük krémesre a cukorral. Majd keverjük hozzá a mascarponét.
4.
A kiolvadt gesztenyepürét keverjük szép krémesre a habtejszínnel (a habtejszínt nem kell fölverjük).
5.
A tojások fehérjéit is verjük föl, majd óvatosan keverjük a nagyobb részét a mascarponés krémhez. A kisebbik részét pedig keverjük a gesztenyemasszához.
6.
Egy nagy tál aljára tegyünk mindkét krémből egy keveset, majd a piskótákat a kávéba bemártva helyezzük a krémre. Majd tegyünk megint egy réteg mascarponés krémet, erre a gesztenyés krémet. Ezután szintén az előzőleg a kávéba mártott babapiskóta következik. Ezt csináljuk addig, amíg tart az alapanyagunk. Felülre krém kerüljön. Tegyük a hűtőbe pár órára.
7.
A gesztenyés tiramisu tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral és díszítsük még félbevágott főtt-, vagy sült gesztenyével.
500 g Szarvasi mascarpone
1 csomag Gesztenyepüré
400 g Babapiskóta
4 db Tojás
35-45 g Cukor
300 ml Kávé
Pár szem Gesztenye
200 ml Tejszín
Kakaópor
4-5 szem Gesztenye
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!