leendő
partnereinknek

Gesztenyés sajtkrémtorta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

Daráljuk le a zabkekszet egy evőkanál vajjal. Egy 24-26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk le a keksztörmeléket. Tegyük 200 fokos sütőbe, és süssük 8-10 percig. Majd vegyük le a sütő hőmérsékletét 150 fokra.

2.

Közben verjük fel a mascarponét a cukorral együtt egy elektromos habverővel.

3.

Majd vegyük lejjebb a habverő sebességét és keverjük bele a lisztet és a vanília aromát. Majd keverjük hozzá egyenként a tojást is.

4.

Ezután keverjük hozzá a gesztenyepürével simára kevert tejszínt is és verjük tovább egy kicsit lassú-közepes sebességgel.

5.

Tegyük a sütőbe és süssük kb. 50-60 percig, illetve addig, míg a krém már nem lötyög a formában.

6.

Ha kész, vegyük ki a sütőből és hűtsük le. Tálaljuk hidegen, pl. toffee szósszal.

Hozzávalók

750 g Szarvasi mascarpone

215 g Zabkeksz

40-50 g Vaj

200 ml Tejszín

20 g Liszt

4 db Tojás

1 (250g) csomag Gesztenyepüré

1/2 ek. Vanília aroma

40-50 g Cukor