Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , szójabab1.
Daráljuk le a zabkekszet egy evőkanál vajjal. Egy 24-26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk le a keksztörmeléket. Tegyük 200 fokos sütőbe, és süssük 8-10 percig. Majd vegyük le a sütő hőmérsékletét 150 fokra.
2.
Közben verjük fel a mascarponét a cukorral együtt egy elektromos habverővel.
3.
Majd vegyük lejjebb a habverő sebességét és keverjük bele a lisztet és a vanília aromát. Majd keverjük hozzá egyenként a tojást is.
4.
Ezután keverjük hozzá a gesztenyepürével simára kevert tejszínt is és verjük tovább egy kicsit lassú-közepes sebességgel.
5.
Tegyük a sütőbe és süssük kb. 50-60 percig, illetve addig, míg a krém már nem lötyög a formában.
6.
Ha kész, vegyük ki a sütőből és hűtsük le. Tálaljuk hidegen, pl. toffee szósszal.
750 g Szarvasi mascarpone
215 g Zabkeksz
40-50 g Vaj
200 ml Tejszín
20 g Liszt
4 db Tojás
1 (250g) csomag Gesztenyepüré
1/2 ek. Vanília aroma
40-50 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!