leendő
partnereinknek

Gesztenyés- mascarponés pohárkrém

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás , szójabab , glutén

Elkészítés

1.

A csokoládét törjük össze, és a vajjal együtt gőz felett olvasszuk meg. Hagyjuk kicsit hűlni.

2.

Daraboljuk fel a panettonét, és osszuk el a poharak alján. Szórjuk meg a lecsöpögtetett meggyel.

3.

A gesztenye masszát törjük össze, tegyük hozzá a cukrot, tejszínt és keverjük krémesre. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és keverjük simára. Osszuk el a poharakban.

4.

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a fellazított mascarponét. Verjük föl a 150 ml tejszínt és keverjük a krémhez. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ezt is óvatosan keverjük a masszába.

5.

A kész krémet kanalazzuk a gesztenyekrém tetejére. Néhány órára tegyük hűtőbe tálalás előtt.

Hozzávalók

A MASCARPONE KRÉMHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

150 ml Tejszín

3 db Tojás

40 g Cukor

1 csomag, kb. 10 g Vaníliás cukor

A GESZTENYÉS KRÉMHEZ

90 g Étcsoki

50 g Vaj

400 g Gesztenye massza

50 g Cukor

100 ml Tejszín

A POHARAK ALJÁRA

300 g Panettone

250 g Meggybefőtt