leendő
partnereinknek

Füstölt lazacos krumplilángos

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A krumplit hámozzuk meg, majd reszeljük le. Keverjük össze a tojással, liszttel, sóval, borssal, kis szerecsendióval.

2.

Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben, és süssünk a krumplimasszából kb. 8 cm-es átmérőjű lángosokat. Ehhez használhatunk egy kerek formát is, így szépek lesznek, vagy ha van kis méretű lapcsánka sütőnk, akkor használjuk azt.

3.

Ha készen vannak, akkor kenjük meg őket a mascarponéval. Erre tegyük a lazac szeleteket, majd szórjuk meg őket finomravágott lilahagymával és kapribogyóval. Tálaljuk előételként, vagy kisebb méretben akár vendégfogadóként, party-falatkaként is.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

750 g Burgonya

200 g Füstölt lazac

1 db Tojás

kb. 50 g Liszt

Szerecsendió

2 ek. Kapribogyó

1/2 db Lilahagyma

Bors

Olaj a sütéshez