Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Falatkák
Címkék
Fitt , VendégváróAllergének
tej , halak , glutén , tojás , szójabab1.
A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, és keverjük össze a sóval, valamint sütőporral. Öntsük a közepébe a felvert tojást és a tejet, majd adjuk hozzá az apróra vágott metélőhagymát. Dolgozzuk szép simára a palacsintatésztát. Jó sűrű tésztát fogunk kapni, a hagyományos palacsintatésztánál sokkal sűrűbbet.
2.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevéske olajat és egy evőkanállal adagoljuk bele a palacsintatésztát, de 6-7 darabnál egyszerre többet ne. A kis palacsinta adagok átmérője ne legyen nagyobb 3-4 cm-nél. Kb. 2-2 perc alatt megsül mindkét oldala.
3.
Hűtsük le szobahőmérsékletűre, majd tegyük rájuk a lazac darabkákat. Erre egy kevés mascarponét rakjunk kiskanállal, majd díszítsük kaporlevélkékkel.
4.
A palacsintát akár 2 nappal előre is elkészíthetjük. Tároljuk a hűtőben egy jól lezárt műanyag dobozban, majd használat előtt forró sütőben frissítsük fel és tegyük ropogóssá.
30-40 g Szarvasi mascarpone
100 g Füstölt lazac
1/2 g Gesztenyepüré
Só
120-150 ml Tej
2 db Tojás
2 ek Metélőhagyma
1-2 ek. Olaj
120 g Liszt
1 csokor Kapor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!