Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , halak1.
A krumplit főzzük meg héjastul sós vízben puhára. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
2.
Ezalatt olvasszuk ki a spenótot, majd jól csavarjuk ki és pirítsuk meg egy evőkanál vajon. Sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd 3-4 perc alatt főzzük meg roppanósra sós vízben. Majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben, hogy a fövési folyamatot megállítsuk.
3.
A paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A makrélának távolítsuk el a bőrét, majd tépkedjük nagyobb darabokra. Közben távolítsuk el az esetlegesen benne lévő szálkákat.
4.
A sajtot reszeljük le. Tegyük egy kis lábasba a karfiol felét. Öntsük rá a mascarponét és szórjuk rá a reszelt sajtot. Melegítsük fel együtt őket.
5.
A közben megfőtt krumplit hűtsük le, hámozzuk meg, majd szeleteljük föl.
6.
Egy hőálló tálat kenjünk ki egy evőkanál vajjal. Rakjunk le krumpli szeleteket, erre tegyük a karfiol másik felét. Tegyük rá a hal darabokat, majd erre a paradicsom szeleteket és a spenótot. Végül az egészet öntsük le a sajtos, mascarponés karfiollal. Tegyük a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük meg, míg szépen megolvad a sajt és megpirul kissé.
150 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
1 g Szarvasi mascarpone
1000 g Karfiol
200 g Makréla
2 db Burgonya
300 g Spenótlevél
2 db Paradicsom
2 g Vaj
Só
Bors
2 ek. Bazsalikom
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!