leendő
partnereinknek

Füstölt halas rakottas zöldségekkel és füstölt mozzarellával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak

Elkészítés

1.

A krumplit főzzük meg héjastul sós vízben puhára. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

2.

Ezalatt olvasszuk ki a spenótot, majd jól csavarjuk ki és pirítsuk meg egy evőkanál vajon. Sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd 3-4 perc alatt főzzük meg roppanósra sós vízben. Majd szűrjük le és hűtsük le hideg vízben, hogy a fövési folyamatot megállítsuk.

3.

A paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A makrélának távolítsuk el a bőrét, majd tépkedjük nagyobb darabokra. Közben távolítsuk el az esetlegesen benne lévő szálkákat.

4.

A sajtot reszeljük le. Tegyük egy kis lábasba a karfiol felét. Öntsük rá a mascarponét és szórjuk rá a reszelt sajtot. Melegítsük fel együtt őket.

5.

A közben megfőtt krumplit hűtsük le, hámozzuk meg, majd szeleteljük föl.

6.

Egy hőálló tálat kenjünk ki egy evőkanál vajjal. Rakjunk le krumpli szeleteket, erre tegyük a karfiol másik felét. Tegyük rá a hal darabokat, majd erre a paradicsom szeleteket és a spenótot. Végül az egészet öntsük le a sajtos, mascarponés karfiollal. Tegyük a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük meg, míg szépen megolvad a sajt és megpirul kissé.

Hozzávalók

150 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

1 g Szarvasi mascarpone

1000 g Karfiol

200 g Makréla

2 db Burgonya

300 g Spenótlevél

2 db Paradicsom

2 g Vaj

Bors

2 ek. Bazsalikom