Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.
2.
Mielőtt megsütjük őket, vegyük ki a hűtőből kb. fél órával előtte, hogy temperálódjanak. Melegítsük elő a sütőt nagyon forróra, 240-250 C-ra. Tegyük egy sütőtálba a fürjeket és süssük meg őket mérettől függően 12-15 perc alatt. A fürj nagyon sovány madár, ezért rövid idő alatt, nagyon magas hőmérsékleten kell süssük, hogy ne legyen kemény. Ha kész, vegyük ki őket és pihentessük 5-6 percig.
3.
Közben készítsük el a salátát. Vágjuk a fügét negyedekbe. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk hosszában négy részbe és szedjük ki a magjait. Majd vágjuk kis kockákra az uborkát. Keverjük össze a rukkolát az uborkával, a fügével és egy kis olíva olajjal. Kanalazzuk rá a krémes ricottát. Szórjuk meg céklacsírával, majd locsoljuk meg egy kis balzsamecet krémmel. Tálaljuk a fürj mellé.
100 g Szarvasi ricotta
4 db Fürj
2 ek. Grill fűszerkeverék
150 g Rukkola
4 db Füge
1 db Kígyóuborka
Balzsamecet
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!