leendő
partnereinknek

Fürj ricottás, fügés salátával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A fűszerkeveréket keverjük el egy pár ek olíva olajjal. Jól dörzsöljük be vele a fürjeket kívül, belül. Tegyük hűtőbe pár órára.

2.

Mielőtt megsütjük őket, vegyük ki a hűtőből kb. fél órával előtte, hogy temperálódjanak. Melegítsük elő a sütőt nagyon forróra, 240-250 C-ra. Tegyük egy sütőtálba a fürjeket és süssük meg őket mérettől függően 12-15 perc alatt. A fürj nagyon sovány madár, ezért rövid idő alatt, nagyon magas hőmérsékleten kell süssük, hogy ne legyen kemény. Ha kész, vegyük ki őket és pihentessük 5-6 percig.

3.

Közben készítsük el a salátát. Vágjuk a fügét negyedekbe. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk hosszában négy részbe és szedjük ki a magjait. Majd vágjuk kis kockákra az uborkát. Keverjük össze a rukkolát az uborkával, a fügével és egy kis olíva olajjal. Kanalazzuk rá a krémes ricottát. Szórjuk meg céklacsírával, majd locsoljuk meg egy kis balzsamecet krémmel. Tálaljuk a fürj mellé.

Hozzávalók

100 g Szarvasi ricotta

4 db Fürj

2 ek. Grill fűszerkeverék

150 g Rukkola

4 db Füge

1 db Kígyóuborka

Balzsamecet

1-2 ek. Olívaolaj

Bors