Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , diófélék1.
A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal.
2.
Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát. Nyomkodjuk az aljára a kekszes alapot. Tegyük hűtőbe 10 percre.
3.
Közben keverjük ki a ricottát a mézzel, tojással és cukorral. A fügét vágjuk kisebb darabokra, a mogyorót vágjuk durvára. Keverjük a ricottához. Majd kanalazzuk az előkészített tortaformába.
4.
160 C-os sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre. Ha kikapcsoltuk a sütőt, hagyjuk még bent egy órát, majd hűtőben hűtsük le. Hidegen tálaljuk.
500 g Szarvasi ricotta
2 ek. Méz
15 g Cukor
2 db Tojás
4-5 ek. Törökmogyoró
120g g Aszalt füge
200 g Zabkeksz
15 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!