leendő
partnereinknek

Fügés ricotta torta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , diófélék

Elkészítés

1.

A zabkekszet törjük apróra, vagy egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra. Keverjük össze az olvadt vajjal.

2.

Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk egy darab sütőpapírt, majd kenjük ki vajjal egy kicsit a formát. Nyomkodjuk az aljára a kekszes alapot. Tegyük hűtőbe 10 percre.

3.

Közben keverjük ki a ricottát a mézzel, tojással és cukorral. A fügét vágjuk kisebb darabokra, a mogyorót vágjuk durvára. Keverjük a ricottához. Majd kanalazzuk az előkészített tortaformába.

4.

160 C-os sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre. Ha kikapcsoltuk a sütőt, hagyjuk még bent egy órát, majd hűtőben hűtsük le. Hidegen tálaljuk.

Hozzávalók

A KRÉMHEZ

500 g Szarvasi ricotta

2 ek. Méz

15 g Cukor

2 db Tojás

4-5 ek. Törökmogyoró

120g g Aszalt füge

AZ ALAPHOZ

200 g Zabkeksz

15 g Vaj