leendő
partnereinknek

Friss füge ricottával és pisztáciával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A cukrot keverjük össze a fahéjjal. A fügét vágjuk félbe és mártsuk a belső oldalát a fahéjas cukorba.

2.

A ricottát alaposan keverjük össze a vaníliás cukorral. A pisztáciát vágjuk nagyobb darabokra egy késsel.

3.

Forrósítsunk fel vajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a fügék cukros felét.

4.

Törjünk 2-2 babapiskótát 4 db desszertes pohár, vagy tál aljára. Kanalazzuk rá a ricottát. Erre tegyük a fügéket és csorgassuk rájuk az olvadt fahéjas barna cukrot. Szórjuk meg a pisztáciával.

Hozzávalók

6 db Füge

Néhány szem Pisztácia

3 g Cukor

1 tk. Fahéj

15 g Vaj

8 db Babapiskóta