leendő
partnereinknek

Francia tiramisu pirítós

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Keverjük ki a mascarponét a tojássárgáival, a mézzel, a vanília kikapart magjaival, a kakaóporral és a kávéval.

2.

A kalácsszeleteket forgassuk meg benne jól.

3.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd süssük meg a beáztatott kalácsszeletek mindkét oldalát 2-2 percig. Ahogy fogy a vaj és kezd esetleg megégni, töröljük ki a serpenyőt és kezdjük mindig a sütést friss vajjal.

4.

Tálaláskor helyezzünk 1-1 szelet kalácsot a tányérokra, kanalazzunk rájuk maradék krémet, majd még egy szelet kalács jöjjön, majd erre is krém, végül a harmadik szelet kalácsra is egy kis krém. Szórjuk meg az egészet durvára vágott pisztáciával és porcukorral.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

12 szelet Kalács

100 ml Kávé

1 tk. Kakaópor

2 ek. Méz

3 db Tojás

1 db Vanília rúd

4 szem Pisztácia

Sütéshez 15-25 g Vaj