Forralt borban párolt aszalt gyümölcsök mascarponéval

FORRALT BORBAN PÁROLT ASZALT GYÜMÖLCSÖK MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

FORRALT BORBAN PÁROLT ASZALT GYÜMÖLCSÖK MASCARPONÉVAL

Kategória

Desszertek

FORRALT BORBAN PÁROLT ASZALT GYÜMÖLCSÖK MASCARPONÉVAL

Cimkék

Ünnepi , Vendégváró
FORRALT BORBAN PÁROLT ASZALT GYÜMÖLCSÖK MASCARPONÉVAL

Allergének

tej , diófélék

Hozzávalók

4-6 kk. / kb. 25-35 g Szarvasi mascarpone

500 g Aszalt gyümölcs

300 ml Víz

1 db Narancs

5-6 db Szegfűszeg

1/2 tk. Citromhéj

80 g Barna cukor

4 ek. Pirított dió

Elkészítés

1.

Készítsünk egy hígabb forralt bort a borból, vízből, narancsléből. Fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, narancshéjjal és citromhéjjal. Adjuk hozzá a cukrot is. Pár percig forraljuk.

2.

A gyümölcsöket tegyük a borba és vegyük le a lángot. Forráspont alatt főzzük kb. 15 percig, míg a gyümölcsök finom puhák lesznek. De vigyázzunk, ne főzzük nagy lángon gyorsan, ne essenek szét a gyümölcsök.

3.

Ha kész, hűtsük le. Több napig is tárolhatjuk a hűtőben.

4

Tálaláskor szórjuk meg egy kis pirított dióval és tegyünk a tálkák tetejére egy-egy kiskanál Szarvasi Mascarponét.