
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , diófélék1.
Készítsünk egy hígabb forralt bort a borból, vízből, narancsléből. Fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, narancshéjjal és citromhéjjal. Adjuk hozzá a cukrot is. Pár percig forraljuk.
2.
A gyümölcsöket tegyük a borba és vegyük le a lángot. Forráspont alatt főzzük kb. 15 percig, míg a gyümölcsök finom puhák lesznek. De vigyázzunk, ne főzzük nagy lángon gyorsan, ne essenek szét a gyümölcsök.
3.
Ha kész, hűtsük le. Több napig is tárolhatjuk a hűtőben.
4
Tálaláskor szórjuk meg egy kis pirított dióval és tegyünk a tálkák tetejére egy-egy kiskanál Szarvasi Mascarponét.
4-6 kk. / kb. 25-35 g Szarvasi mascarpone
500 g Aszalt gyümölcs
300 ml Víz
200 ml Vörösbor
100 ml Narancslé
1 kis kanál Narancshéj
1/2 tk. Fahéj
5-6 db Szegfűszeg
2 Csillagánizs
1/2 tk. Citromhéj
80 g Barna cukor
4 ek. Pirított dió
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!