leendő
partnereinknek

Fokhagymás bagett gombával és füstölt scamorzával töltve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, illetve mérettől függően félszeletekre. A bacont vágjuk kisebb kockákra.

2.

Forró olajon pirítsuk meg a bacont, majd a gombát is, míg el nem fövi a levét.

3.

Ízesítsük pici sóval és frissen őrölt fekete borssal. Vágjunk finomra egy kis csokor petrezselyem zöldet és szórjuk meg vele a gombát. Vágjuk kis kockákra a füstölt scamorzát és keverjük a gombához.

4.

Vágjuk le a bagettek végeit. Vágjuk félbe őket. Szedjük ki a bagettek belsejét és tegyük el más felhasználásra. Tömködjük a tölteléket a bagettekbe. Majd illesszük össze őket és illesszük hozzájuk a végeiket.

5.

Olvasszuk föl a vajat, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk meg a másik csokor finomra vágott petrezselyem zölddel.

6.

Mindkét bagettett helyezzük egy-egy alufólia darabra, akkorára, hogy majd bele tudjuk csavarni őket. Vágjunk szeleteket bele, de hagyjuk a bagettet szépen egyben. Locsoljuk meg őket a fokhagymás vajjal, majd alaposan tekerjük be az alufóliával. Tegyük egy tepsibe, vagy hőálló tálba őket.

7.

200 fokon süssük kb. 20-25 percig, majd vegyük ki és hajtsuk ki őket a fóliából. Tegyük vissza így és pirítsuk még kb. 10 percig, hogy jó ropogós legyen a teteje.

8.

Miután kivettük, hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Ekkor vegyük ki őket a fóliából és tegyük ki a szeleteket egy tálra. Előételként, de snackként, sörkorcsolyaként is kiváló.

Hozzávalók

250 g Szarvasi füstölt scamorza

2 db Bagett

400 g Gomba

50 g Bacon

2 ek. Olaj

80 g Vaj

3 gerezd Fokhagyma

2 csokor Petrezselyemzöld

Bors