Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén1.
A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, illetve mérettől függően félszeletekre. A bacont vágjuk kisebb kockákra.
2.
Forró olajon pirítsuk meg a bacont, majd a gombát is, míg el nem fövi a levét.
3.
Ízesítsük pici sóval és frissen őrölt fekete borssal. Vágjunk finomra egy kis csokor petrezselyem zöldet és szórjuk meg vele a gombát. Vágjuk kis kockákra a füstölt scamorzát és keverjük a gombához.
4.
Vágjuk le a bagettek végeit. Vágjuk félbe őket. Szedjük ki a bagettek belsejét és tegyük el más felhasználásra. Tömködjük a tölteléket a bagettekbe. Majd illesszük össze őket és illesszük hozzájuk a végeiket.
5.
Olvasszuk föl a vajat, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk meg a másik csokor finomra vágott petrezselyem zölddel.
6.
Mindkét bagettett helyezzük egy-egy alufólia darabra, akkorára, hogy majd bele tudjuk csavarni őket. Vágjunk szeleteket bele, de hagyjuk a bagettet szépen egyben. Locsoljuk meg őket a fokhagymás vajjal, majd alaposan tekerjük be az alufóliával. Tegyük egy tepsibe, vagy hőálló tálba őket.
7.
200 fokon süssük kb. 20-25 percig, majd vegyük ki és hajtsuk ki őket a fóliából. Tegyük vissza így és pirítsuk még kb. 10 percig, hogy jó ropogós legyen a teteje.
8.
Miután kivettük, hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Ekkor vegyük ki őket a fóliából és tegyük ki a szeleteket egy tálra. Előételként, de snackként, sörkorcsolyaként is kiváló.
250 g Szarvasi füstölt scamorza
2 db Bagett
400 g Gomba
50 g Bacon
2 ek. Olaj
80 g Vaj
3 gerezd Fokhagyma
2 csokor Petrezselyemzöld
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!