leendő
partnereinknek

Fitt pizza light mozzarellával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd hagyjuk egy kicsit pihenni, míg a sütő bemelegszik (alsó-felső sütés, kb 170-180 °C).

2.

Helyezzünk egy tepsibe sütőpapírt és egy pár csepp olíva olajat kenjünk szét rajta.

3.

A tésztát helyezzük a sütőpapírra, majd egy egyenes oldalú, lehetőleg magas pohárral nyújtsuk szét kb. fél cm vastagra. A poharat érdemes bevizezni, hiszen a tészta állaga egy kicsit sem hasonlít a hagyományos pizza tésztára. A tészta kinyújtását, egyengetését meg lehet oldani másként is, ez a kreativitáson múlik.

4.

Ha bemelegedett a sütő, rakjuk be a tésztát, kb 25 percig süssük.

5.

Míg sül a tészta, készítsük el az alapot. Egy serpenyőt forrósítsunk föl, és egy pici olíva olajon vagy kókusz zsíron kicsit pirítsuk meg az apróra vágott fél fej vöröshagymát, majd öntsük rá a paradicsompürét. Reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket és jól keverjük el. Kis lángon rotyogtassuk, míg be nem sűrűsödik a kívánt állagúra.

6.

Ha letelt a 25 perc, vegyük ki a tésztát, majd oszlassuk el rajta a paradicsomos alapot és ízlés szerint pakoljuk fel a feltéteket, legfelülre kerüljön a szeletelt Szarvasi Light Pizza Mozzarella.. Süssük kb 20 percig, míg a sajt szépen megolvad és elkezd barnulni.

Hozzávalók

10 szelet Szarvasi szeletelt pizza mozzarella light

2-3 ek. / kb. 60 g Csemege kukorica

100 g Sonka

300-400 ml Paradicsom passata

1/2 db Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

SÓ, BORS ÉS EGY CSAPOTT EK. XILIT

EGY CSIPET OREGÁNÓ, BAZSALIKOM ÉS MAJORANNA

OLÍVAOLAJ

TÉSZTÁHOZ

250 g Túró

1 db Tojás

20 g Tejföl

4 EK. TELJES KIŐRLÉSŰ TÖNKÖLYBÚZA LISZT

SÓ, BORS, EGY CSIPET OREGÁNÓ, BAZSALIKOM ÉS MAJORANNA