Fehércsokis tejberizs karamellizált almával

FEHÉRCSOKIS TEJBERIZS KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

FEHÉRCSOKIS TEJBERIZS KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL

Kategória

Szendvicsek

FEHÉRCSOKIS TEJBERIZS KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL

Cimkék

Vegetáriánus , Ünnepi , Vendégváró
FEHÉRCSOKIS TEJBERIZS KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL

Allergének

tej

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

0,5 ml Tej

1/4 ek. Vanília aroma

1 csipet Só

2-3 g Cukor

20 g Vaj

Elkészítés

1.

A rizst tegyük egy tálba és öntsük le forró vízzel. Hagyjuk állni kb. 5 percig.

2.

Majd szűrjük le és keverjük össze a tejjel, mascarponéval, cukorral és a vanília aromával. Adjunk hozzá egy csipet sót. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és főzzük készre kb. 25-30 perc alatt.

3.

A fehércsokit daraboljuk fel és olvasszuk bele a forró tejberizsbe. Jól keverjük el.

4.

Míg készül a rizs, az almát pucoljuk meg és magozzuk ki. Majd vágjuk kb. fél cm-es karikákra.

5.

A vajon forrósítsuk fel a cukrot és tegyük rá az almaszeleteket. Süssük pár percig, időnként megforgatva, míg az alma megpuhul, a cukor pedig szépen rákaramellizálódik.

Tálaljuk a tejberizs tetején a karamellizált almát.