
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Vegetáriánus , Ünnepi , GyerekeknekAllergének
tej , szójabab1.
A rizst tegyük egy tálba és öntsük le forró vízzel. Hagyjuk állni kb. 5 percig.
2.
Majd szűrjük le és keverjük össze a tejjel, mascarponéval, cukorral és a vanília aromával. Adjunk hozzá egy csipet sót. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és főzzük készre kb. 25-30 perc alatt.
3.
A fehércsokit daraboljuk fel és olvasszuk bele a forró tejberizsbe. Jól keverjük el.
4.
Míg készül a rizs, az almát pucoljuk meg és magozzuk ki. Majd vágjuk kb. fél cm-es karikákra.
5.
A vajon forrósítsuk fel a cukrot és tegyük rá az almaszeleteket. Süssük pár percig, időnként megforgatva, míg az alma megpuhul, a cukor pedig szépen rákaramellizálódik.
Tálaljuk a tejberizs tetején a karamellizált almát.
250 g Szarvasi mascarpone
120 g Rizs
500 ml Tej
50 g Cukor
1/4 ek. Vanília aroma
100 g Fehér csoki
1 csipet Só
20 g Vaj
2 db Alma
30-40 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!