leendő
partnereinknek

Fehércsokis-mascarponés pohárdesszert málnával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , szójabab , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Tegyünk föl egy lábosban vizet forrni és rakjunk rá egy fém keverőtálat. Az alja ne érje a vizet. Ebbe kockázzuk bele a csokit és olvasszuk fel.

2.

Közben verjük fel egy gépi habverővel a tojások sárgáit a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

3.

Majd keverjük ehhez hozzá a megolvadt fehér csokit és a mascarponét.

4.

Verjük fel a tojásfehérjét is, és keverjük óvatosan a krémhez.

5.

Vágjuk kisebb kockákra a gofrit. Tegyünk egy pár kockát mind a négy kehely aljára. Erre tegyünk a krémből, majd szórjunk rá málnát. Erre megint tegyünk egy pár kocka gofrit, erre krémet, végül málnát. Tálalás előtt tegyük 1-2 órát a hűtőbe.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

100 g Fehér csoki

100 g Cukor

2 db Tojás

1 db Vanília rúd

250 g Málna

120 g Gofri