leendő
partnereinknek

Fehérborban párolt afrikai harcsa ricottával és spagettivel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt

Allergének

tej , halak , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.Vágjuk vékony szeletekre a salottát és a fokhagymát. Egy lábosban olvasszunk meg egy ek vajat, majd pároljuk puhára rajta a hagymát és a fokhagymát.

2.

Öntsük fel fehérborral, hozzuk forrásba. A bort sózzuk, borsozzuk. A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Tegyük egy kisebb hőálló tálba őket. Öntsük rá a beízesített bort. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 10-12 percre.

3.

A spagettit főzzük ki bő, sós vízben.

4.

A spenótot jól csavarjuk ki és vágjuk kissé össze. Egy lábosban melegítsünk vajat és futtassuk át rajta a spenótot. Kissé sózzuk meg.

5.

Ha kész a hal, vegyük ki a léből. A levet szűrjük le és öntsük a spenótra. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Főzzük 1-2 percig, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ehhez a finom, krémes, boros mártáshoz keverjük hozzá a közben kifőtt spagettit. Tálaláskor kanalazzunk még rá Szarvasi Ricottát. Tálaljuk a párolt harcsával együtt.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

250 g Szarvasi mascarpone

(www.mindenholhal.hu) 500 g Afrikai harcsa

400 g Spagetti

400 ml Fehérbor

3 db Salotta hagyma

400 g Spenótlevél

12 db Koktélparadicsom

30 g Vaj

Bors