Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás , zeller1.
Vágjuk a meghámozott zöldségeket kockára, a hagymát vágjuk finomra, 2 gerezd fokhagymát szeleteljünk vékonyra. Egy lábosban forrósítsunk fel olíva olajat és pároljuk meg rajta a hagymát és a zöldségeket időnként megkeverve, kb. 10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a fokhagyma szeleteket is.
2.
A babot jól csöpögtessük le, majd öblítsük le alaposan. Adjuk a zöldségekhez és öntsük fel a húslevessel. Szórjuk meg a kakukkfűvel és rozmaringgal. Főzzük kb. 15 percig lefedve közepes lángon, míg megpuhulnak a zöldségek. Egy botmixerrel pürésítsük.
3.
Végül adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk újból fel, majd ízesítsük még sóval, borssal.
4.
Egy serpenyőben olívaolajon enyhén pirítsuk meg a maradék 1 vékonyra szelt fokhagyma gerezdet. Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd jól csöpögtessük le.
5.
Készítsük el a pirítósokat. Majd olvasszuk rá a mozzarella szeleteket. Erre kanalazzuk a meleg spenótleveleket. A levest szórjuk meg chili pehellyel,frissen vágott petrezselyem zölddel, locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és tálaljuk a szendviccsel együtt.
100 g Szarvasi pizza mozzarella
3-4 szelet Kenyér
150 g Spenótlevél
400 g Fehérbab
1 szál Sárgarépa
1 g Pasztinák
1 fej Hagyma
200 ml Tejszín
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Rozmaring
3 gerezd Fokhagyma
1-2 ek. Olívaolaj
1 db Chili
1 csokor Petrezselyemzöld
Bors
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!