
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , szójabab , tojás1.
A vajat olvasszuk meg, és keverjük össze az apróra tört zabkeksszel. Nyomkodjuk egy kerek tortaforma (20-24 cm) aljára, és tegyük a fagyasztóba kb. 10 percre.
2.
Egy lábasban forraljunk fel egy kevés vizet, és a vízgőz fölött egy gömbölyű edényben olvasszuk fel a fehér csokoládét egy kevés tejjel.
3.
Közben egy konyhai robotgépben dolgozzuk össze a ricottát, a tejszínt, a porcukrot és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét egy külön edényben verjük habosra. Keverjük össze az olvadt csokoládét a ricottás keverékkel és a zselatin fixszel, majd óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét is.
4.
Vajazzuk ki a tortaformát, majd öntsük bele a keveréket a kekszes darára és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára. A tortát díszithetjük gránátalma magokkal és fehér csokoládé reszelékkel.
500 g Szarvasi ricotta
300 ml Tejszín
200 g Fehér csoki
30 ml Tej
20 g Zselatin fix
40-50 g Porcukor
2 db Tojás
215 g Zabkeksz
50 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!