leendő
partnereinknek

Fehér csirke chili mascarponéval

FEHÉR CSIRKE CHILI MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

FEHÉR CSIRKE CHILI MASCARPONÉVAL

Kategória

Főételek

FEHÉR CSIRKE CHILI MASCARPONÉVAL

Cimkék

FEHÉR CSIRKE CHILI MASCARPONÉVAL

Allergének

tej , zeller

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

2 szelet Csirkemell filé

0,2 l Húsleves

1 konzerv, kb. 400 g Vörösbab

1 konzerv, 340 g Csemege kukorica

1 tk. Oregánó

1 tk. Kakukkfű

1 ek. Chilis bab fűszerkeverék

1/2 tk. Őrölt koriander mag

1 tk. Római kömény

1/2 db Lime

Pár szelet Jalapeno paprika

1 db Avokádó

Kis csokor Koriander zöld

1 db Hagyma

3 ek. Olaj

Bors

Elkészítés

1.

Vágjuk finomra a hagymát. Pirítsuk meg enyhén egy kis olajon.

2.

Közben vágjuk kockákra a csirkét. Pirítsuk körbe a húskockákat a hagymás olajon.

3.

Szórjuk meg a fűszerekkel, sózzuk, majd öntsük rá a pohárka húslevest. Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített babot és kukoricát. Letakarva, kis lángon főzzük kb. 12 percig, míg kész nem lesz.

4.

Végül keverjük hozzá a mascarponét, majd hozzuk újra forrásba. Csöpögtessük rá a lime lét.

5.

Tálaláskor helyezzünk még rá avokádó szeleteket, és jalapeno karikákat. Szórjuk meg koriander zölddel és frissen őrölt fekete borssal. Tálaljuk főtt rizzsel.