leendő
partnereinknek

Farfalle grillezett padlizsánnal, gombával és füstölt mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A padlizsánt vágjuk hosszában kb fél cm vastag szeletekre. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kicsit.

2.

A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk szeletekre, vagy cikkekre. Egy serpenyőben forró olíva olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

3.

Míg pirul a gomba, főzzük meg a tésztát bő, sós, lobogó vízben, majd szűrjük le.

4.

A padlizsánból csavarjuk ki a kesernyés levet, majd forró grillserpenyőben, kevés olíva olajon grillezzük meg. Ezután vágjuk nagyobb darabokra. Adjuk a gombához a leöblített csicseriborsóval, a kis kockákra vágott sajttal, a bazsalikom levelekkel és a csíkokra vágott aszalt paradicsommal együtt.

5.

A közben megfőtt és leszűrt tésztát keverjük össze a zöldségekkel. Kicsit forgassuk át a forró serpenyőben, majd tálaljuk.

Hozzávalók

150 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

250 g Farfalle tészta

1 db Padlizsán

150 g Barna csiperke

1 doboz Csicseriborsó konzerv

4-5 db Aszalt paradicsom

3 gerezd Fokhagyma

15-20 db Bazsalikom levél

1-2 ek. Olívaolaj

Bors