Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , tojás1.
Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.
2.
Közben verjük fel a tojássárgákat. A tejes forró mixből vegyük ki a vanília rudat, majd kis sugárban csurgatva adjuk a tojáshoz, közben kevergessük.
3.
Öntsük vissza a lábosba és kis lángon, állandó keverés mellett sűrítsük be. Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük a hűtőbe, míg jól le nem hűl.
4.
Ezalatt béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és fektessük le a szilvákat vágott felükkel felfelé. Szórjuk meg őket fahéjas cukorral. Majd 160 C-os sütőben süssük egy órán keresztül. Végül konyhai robotgépben aprítsuk pépesre. Szintén tegyük hűtőbe.
5.
Egy fagylaltgépben készítsük el a vaníliafagylaltot. Mikor már kb. félig kész, adjuk hozzá a pépes fahéjas szilvát. Készítsük addig, míg szép krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük fagyasztóba néhány órára. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
250 g Szarvasi mascarpone
500 ml Tej
4 db Tojás sárgája
120 g Cukor
9 db Szilva
4 ek. Fahéjas cukor
1 db Vanília rúd
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!