leendő
partnereinknek

Fahéjas-szilvás vanília jégkrém

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Tegyük fel a tejet és a mascarponét melegedni a cukorral együtt. Tegyük bele a hosszában félbevágott és kikapart vanília rudat is a magokkal együtt. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on. A lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk egy kicsivel.

2.

Közben verjük fel a tojássárgákat. A tejes forró mixből vegyük ki a vanília rudat, majd kis sugárban csurgatva adjuk a tojáshoz, közben kevergessük.

3.

Öntsük vissza a lábosba és kis lángon, állandó keverés mellett sűrítsük be. Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük a hűtőbe, míg jól le nem hűl.

4.

Ezalatt béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és fektessük le a szilvákat vágott felükkel felfelé. Szórjuk meg őket fahéjas cukorral. Majd 160 C-os sütőben süssük egy órán keresztül. Végül konyhai robotgépben aprítsuk pépesre. Szintén tegyük hűtőbe.

5.

Egy fagylaltgépben készítsük el a vaníliafagylaltot. Mikor már kb. félig kész, adjuk hozzá a pépes fahéjas szilvát. Készítsük addig, míg szép krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük fagyasztóba néhány órára. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 ml Tej

4 db Tojás sárgája

120 g Cukor

9 db Szilva

4 ek. Fahéjas cukor

1 db Vanília rúd